Generel

Sådan bruges Google Buzz

Sådan bruges Google Buzz

New York Times offentliggør en artikel i denne uge, der svarer til en manual til Buzz-brugere. Her samler vi nogle af de punkter, der hjælper os med at blive mere fortrolige med denne nye Google-sociale service.

Buzz er et socialt netværk, der på mange måder imiterer Twitter og Facebook, bortset fra at det designer brugerens sociale forbindelser baseret på de mennesker, de kommunikerer med via Gmail; en klar genvej for Google, som ikke har haft særlig succes med at få folk til at tilslutte sig Orkut, dets andet sociale netværk.

Med Buzz kan du sende kommentarer, som folk på brugerens netværk kan læse; eller give brummer, som de kan reagere på. I en boks, der ligner en taleboble, kan brugeren skrive smarte missiver og sende links til webindhold, herunder Googles tjenester såsom Picasa og YouTube. For at få adgang til tjenesten skal du bare klikke på det link, der hedder Buzz, som Google har tilføjet under linket "Modtaget".

Oprindeligt tilsluttede Buzz automatisk brugere til deres e-mail-kontakter, men i kølvandet på opstanden spørger han nu, hvem de vil "følge." Klik bare på “Find venner”, og et pop-up-vindue åbnes med en boks, der viser brugerens hovedkontakter, og brugeren kan vælge at følge eller ignorere hver enkelt. Hvis disse mennesker har oprettet profiler, kan du klikke på deres navn og se ting som vittigheder med dine Buzz-venner og kolleger, statusmeddelelser, der er tilføjet til Gmail, og Twitter-indlæg.

Personlige data, der udsættes

Den mest følsomme information, som Buzz kan udsætte, er identiteten af ​​brugernes e-mail-kontakter. Bemærk, at navnene på en brugers tilhængere og de personer, de følger på Buzz, er offentlige, medmindre der tages skridt for at holde listen privat. Google har for nylig opdateret Buzz for at lette denne ændring, men standardindstillingen er stadig at dele listen med alle.

Brugerprofilen på Buzz er også offentlig og derfor synlig for hele internettet, så det tilrådes ikke at tilføje private oplysninger (f.eks. Intet, der besvarer et hemmeligt spørgsmål relateret til online bankkonti, eller det kan være fra hjælper identitetstyve).

Ligesom med Facebook har du, når du publicerer indhold på Buzz, muligheden for at gøre det offentligt, privat eller synligt for en gruppe mennesker. Google har oprettet nogle foruddefinerede grupper, som brugeren kan bruge, såsom medarbejdere, familie og venner, men det er også muligt at oprette brugerdefinerede grupper.

Det er også muligt at blokere folk, der er irriterende eller irriterende, ved at klikke på "blok" ved siden af ​​deres navn på listen over tilhængere eller i deres profiler. Det vil fjerne dem fra listen, holde brugerens kommentarer ude af din samtale tråd og forhindre dem i at fremsætte kommentarer i brugerområdet og følge dig igen.

Administrer dataene, der vises i Buzz

Google blev også stærkt kritiseret for komplekse kontrol af privatlivets fred og en svær at finde kill-switch. Siden da har det gjort nogle forbedringer og flere løfter, herunder en ny sektion, der vil være tilgængelig i de næste par dage på siden med indstillinger for Gmail, og hvorfra den kan skjules eller deaktiveres helt. For øjeblikket får man adgang til brugerkontroller ved at klikke på linket "Rediger" ved siden af ​​brugernavnet.

Der finder du en grundlæggende konfigurationsindstilling: "Vis listen over mennesker, jeg følger, og som følger mig". Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for at holde tilhængere og personer, der følges private. Den samme mulighed findes også i bunden af ​​vinduet, der vises, når du klikker på “Følg X-folk” eller “Find venner”.

Brugeren kan også vælge ikke at vise deres navn, hvilket forhindrer, at deres profil bliver fundet gennem søgeforespørgsler.

For at fjerne en Buzz-profil skal du slette alle indlæg, der er foretaget og deaktivere tjenesten helt, gå til bunden af ​​siden og klikke på linket "deaktiver Buzz" for at få adgang til konfigurationssiden. Når du er der, skal du vælge den røde mulighed "Deaktiver Google Buzz." Glem ikke at trykke på "Gem ændringer", før du afslutter.

På redigeringssiden for profilen kan du også tilføje personlige oplysninger, du vil dele og forbinde Buzz-profilen med andre Google-tjenester, såsom Picasa og Reader, samt med eksterne tjenester som Flickr (fra Yahoo) eller Twitter. Brugeren kan også vælge, at folk kan kontakte ham via Buzz uden at have adgang til hans e-mail-adresse.

Kilde: New York Times


Video: How To get Google Buzz on your iPodiPhone (August 2021).